Arama
Arama Sonuçları
Civelek; 'Verdiğimiz emeklerin uzun yıllar meyvesi yenecek...'
Azdavay Belediyesi tarafından duyurusu yapılan 1 tır doğal gaz borusunun ilçeye getirilmesinin ardından önceki dönem Azdavay Belediye Başkanı Osman Nuri Civelek açıklamalarda bulundu.
“Doğan Ünlü, İl Başkanlığını bırakmak istemiyor”
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İl Başkanı Dilek İlke Karabacak ve Parti Meclisi Üyesi Hikmet Erbilgin, partisinin Şenpazar’da devam eden seçim çalışmalarına katılarak Belediye Başkan Adayı Hatice Aydoğan için destek istedi. Orada konuşma gerçekleştiren Karabacak, geçtiğimiz günlerde AK Parti İl Başkanlığı’ndan istifa edip Merkez İlçe 1. Sıra İGM adayı olan Doğan Ünlü için “ “Ünlü, sanırım il başkanlığını bırakmak istemiyor” dedi.
Kastamonu’nun parası çöpe gitti!
Daha 1,5 yıl önce 28 milyon liraya yapılan dere kenarındaki duvarları kırdılar
Kastamonululardan, Murat Kurum’a yakın markaj
AK İstanbul Büyükşehir Belediyesi Başkan Adayı Murat Kurum; sosyal medyada son günlerin en fazla konuşulan isimlerinden olurken; Twitter (X) kullanıcıları da Murat Kurum’un; Çevre, İklim ve Şehircilik Bakanlığı döneminde 11 Ağustos 2021’de Kastamonu’da gerçekleşen sel afetine gönderme yapıyor.
2024, zam yağmuruyla başlıyor
Araç sahipleri yeni yıla zamlı benzin ve motorin fiyatlarıyla girecek. Öte yandan yeni asgari ücretin belirlenmesinin ardından 2024'te sigara ve alkole de zam geleceği belirtilmişti. İşte ayrıntılar...
Asli kusurlu DSİ!..
Bozkurt ilçesinde yaşanan sel felaketinde hayatlarını kaybedenlerin yakınları tarafından açılan davada DSİ asli kusurlu, Bozkurt Belediyesi ise kusurlu bulundu. Selde yakınlarını kaybeden vatandaşlar, DSİ ve Bozkurt Belediyesinin tazminatlarını ödemesini talep etti.
TBMM’de 'Kastamonu' tartışması
TBMM’de bütçe görüşmeleri devam ederken; zaman zaman da gergin anlar yaşanıyor. Kastamonu Milletvekili Hasan Baltacı; ‘Doğan Ünlü ve Murat Demir’e gönderme yaparak, AK Parti Grup Başkanvekili Muhammet Emin Akbaşoğlu’na cevap verdi…
Kastamonu eğitimine yeni ve aktif soluk...
Kastamonu İl Milli Eğitim Müdürlüğü, son zamanlarda gösterdiği aktif çalışmalarıyla dikkat çekiyor.
Mamatlar'da selin izleri silindi...
11 Ağustos 2021 tarihinde meydana gelen sel afetinden etkilenen Bozkurt Orman İşletme Müdürlüğü'ne bağlı Mamatlar Mesire alanındaki gölet, yapılan çalışmalar neticesinde tamamen eski haline döndürülerek yeniden doğaya kazandırıldı.
"Anısını okulumuzda yaşatıyoruz"
Kastamonu İl Milli Eğitim Müdürü Hasan Gümüş, 11 Ağustos sel afetinde hayatını kaybeden MEB personeli Duygu Çelikel'in ailesini ziyaret etti. İl Müdürü Gümüş, acılarını paylaştığını belirterek 'Personelimizin anısını Duygu Çelikel Anaokulu'muzda yaşatıyoruz' dedi.
Sel felaketinin izleri, belediyedeki camlı bölmede sergileniyor
Bozkurt Belediyesinin girişindeki sütunda selin dehşet verici izini görenler şaşkınlığını gizleyemiyor.
Selin sürüklediği ağaç kökleri ve taşlar süs eşyasına dönüşüyor
İstanbul'dan gelerek, 11 yıl önce Abana ilçesine bağlı Hacıveli köyüne yerleşen Sibel Yorgancı, evinin önündeki alanda kafe hizmete açtı.
Büyük selde yıkılan ekosistem göleti, yeniden hayat bulacak
Kastamonu Orman Bölge Müdürü Fahri Sönmezoğlu, 11 Ağustos sel felaketinde yıkılan Mamatlar Ekosistem Göleti'nin yerine planlanan çok amaçlı gölet için inceleme yaptı.
Felaketten sonra Bozkurt’a döndü, ailesinin işyerini yeniden açtı
Batı Karadeniz'de 2021 yılında yaşanan büyük sel afetinin ardından İstanbul'dan memleketi Bozkurt ilçesine dönen genç, ailesinin kapattığı iş yerini yeniden açtı.
2 yıldır bitmeyen yol çalışması İnebolu’yu susuz bıraktı
İnebolu’da 11 Ağustos 2021 tarihinde meydana gelen sel felaketinde hasar gören ve Karayolları tarafından 2 yılı aşkın süredir yapımı tamamlanamayan yol ilçeyi susuz bıraktı.
Merkez Bankası Kur Korumalı Mevduat’tan elini çekti!
Merkez Bankası Kur Korumalı Mevduat (KKM) hesapları için yeni bir hamle yaparak tüm teşvik düzenlemelerini geri çekti. Vatandaşları Türk Lirası’na yönlendirmek isteyen bankanın yaptığı bu hamle ile ilk etapta yüzde 30’un altına gelen mevduat ve etkileşimli olarak kredi faizler oranlarının yukarı taşıması bekleniyor. Piyasada faizin ciddi bir alternatif olduğu döneme girildiği belirtilirken, borsaya bir miktar destek gelebileceği de kaydedildi.
İlk evini alacaklara 'uygun konut kredisi' planı!.. İşte ayrıntılar
Hükümet ilk kez konut alacaklara yönelik çalışmalarını sürdürürken, uygun fiyatlı kredi üzerinde çalışıldığı da kaydedildi.
KKM hız kesti! 150 milyar liralık artışın ardından yavaşladı
Kur korumalı mevduat (KKM) hesaplarındaki toplam para 11 Ağustos haftasında 75 milyar 337 milyon lira artarak 3 trilyon 357 milyar 708 milyon lira oldu. 4 Ağustos haftasındaki 150 milyar liralık artışın ardından KKM'deki büyüme hızında böylece yavaşlama kaydedilmiş oldu
"Kapım, evim, yuvam sonuna kadar sizlere açık"
3 yılı aşkın bir süredir Kastamonu Valiliği görevini yürüten ve son yayımlanan Valiler Kararnamesi ile Muş Valisi olarak atanan Valimiz Sayın Avni Çakır için veda programı düzenlendi. Vali Çakır burada yaptığı konuşmasında; "Kastamonu dışında Kastamonu'ya en az sizin kadar seven bir kardeşiniz var, bunu unutmayın ama Muş ama başka bir yer neresi olursa her zaman için kapım evim yuvam sonuna kadar sizlere açık. Allah'a ısmarladık Hakkınızı helal edin" dedi.
20 köyü birleştiren köprünün yapılmasını istiyorlar
Taşköprü ilçesinde bağlı Alatarla köyünde vatandaşlar, 2021 yılında yaşanan sel sonrası yıkılan ve 20 köyün geçiş sağladığı köprünün yeniden yapılmasını talep etti.
Benzine bu gece zam geliyor!
Benzin fiyatlarına salı gününden itibaren geçerli olacak şekilde 1,30-1,55 TL arasında bir zam bekleniyor.
Kastamonu Vakıflar Bölge Müdürlüğü, büro personeli alacak
Vakıflar Genel Müdürlüğü tarafından 23 ilde 90 personel alımı yapılacak. Kastamonu’da da bir büro personeli için ilan verildi.
Evde bakım maaşları yattı mı? ne kadar oldu? İşte 11 Ağustos yatan iller
Son yıllarda devlet tarafından belirlenmiş olan bazı ailelere evde bakım desteği veriliyor. Her ayın belli tarihlerinde ödenen evde bakım ücreti bakıma muhtaç ihtiyacı olan engelliler ile yaşlı bireylerin ailelerinden ayrılması için veriliyor. Peki, evde bakım maaşı yattı mı? 11 Ağustos evde bakım maaşı yatan iller güncel liste nasıl sorgulanır? Ayrıntılar haberimizde:
"Devletimiz, yaraları sardı"
AK Parti İl Başkanı Doğan Ünlü, Bozkurt'ta düzenlenen Mevlit programına katıldı. İl Başkanı Ünlü, yaptığı açıklamada; "Yitirdiğimiz onlarca canımızı yerine getiremesek de güçlü devletimiz selin yaralarını sardı, ilçelerimizi yeniden ayağa kaldırdı" ifadelerine yer verdi.
Afetin izleri hafızalarımızdan silinmedi ama sahalardan silindi!
Afetten hemen önce yeni yapılarak hizmete sunulan özellikle Bozkurt, Abana ve Çatalzeytin de bulunan sentetik yüzeyli futbol sahaları, kapalı halı sahalar kullanılamaz hale gelmişti.
Büyük acının üzerinden 2 yıl geçti...
Batı Karadeniz'de 11 Ağustos 2021 tarihinde yaşanan sel felaketinde 82 kişi hayatını kaybetti. En fazla yağışın metrekareye 453 kilogramla düştüğü ve en büyük yarayı alan Bozkurt ilçesi'nde 65 canımızı kaybettik, 7 kişi ise hala bulunamadı. Bozkurt ilçesinde sel sonrasında yapılan çalışmalar devam ederken, büyük ölçüde selin izleri silindi.
Selzede hak sahipleri için ikinci kuralar çekildi
Bozkurt'ta 2 yıl önce yaşanan sel felaketinde ev ve işyerleri zarar gören hak sahipleri için TOKİ tarafından ikinci kuralar çekildi.